Home

Vietin kaksi päivää kuuntelemalla huippuesityksiä Nordic Business Forumissa Messukeskuksessa. Erityisesti John C.Maxwellin (blogikuva), Simon Sinekin ja Guy Kawasakin asiat jäivät mieleen. Kirjoitin paljon asioita oman johtamisen ja yrityksen kehittämiseksi ja puran tärkeimmät kohdat muistiinpanoista muutaman päivän päästä. Kaikista ajatusista nousevat helmet siten esiin.

Samalla jäin miettimään suomalaista johtamisen kehittämistä ja valmentamista. Aamun hämärässä kirjauduin www.taloussanomat.fi ja siinä yrityshakuun ja aivan sattumanvaraisesti katsoin isoja suomalaisia valmennus- ja konsultointiyrityksiä.

Menestyksen trendi onkin laskeva

Yllätys oli suuri kun suurimmalla osalla liikevaihto on laskevassa trendissä jo useita vuosia peräkkäin ja tulos hyvin usein tappiollinen. Näidenkö yritysten pitäisi kouluttaa muita parantamaan prosesseja ja tulosta?

En usko, että vaikeinakaan aikoina kehittämisen tarve vähenee. Juuri silloin sille pitäisi olla kaikkein suurin tilaus. Tai jos liikevaihto ja tulos on lähtenyt laskuun, kyllähän omilla opeilla niiden pitäisi pikaisesti kääntyä ylös – ainakin toimivilla opeilla.

Onko niin, että suutarin lapsella ei ole kenkiä vai miten se olikaan.  Aamun hämärässä hitaissa aivoissani herää mielenkiintoinen kysymys – Miten näissä yrityksissä omaa toimintaa johdetaan?

Jos konsulttiyritys ei menesty, niin miten sen asiakkaat voisivat menestyä samoilla opeilla.

Johdolle kysymyksiä pohdittavaksi:

  • Olisiko omilla ihmisillä hyviä ideoita toiminnan kehittämiseen?
  • Onko johtamiseni/mme uudistunut?
  • Onko yrityksen kulttuuri toiminnan muutosta hakeva?
  • Onko johtoryhmä muuttunut?
  • Annetaanko ihmisten olla eri mieltä?
  • Arvostetaanko ihmisiä aidosti?
  • Saavatko ihmiset olla oikeassa pomon sijaan?

Jos vastaus kysymyksiin on ”EI” – en ihmettele laskevaa trendiä. Toki kysymykset kannattaa esittää omille ihmisillekin.

Mikään yritys ei menesty samoilla toimintatavoilla ja opeilla vuosia. Toimintaa pitää kehittää aidosti asiakaslähtöisesti ja nimenomaan siten, että ihmiset ovat siinä mukana. Kaikkien ideoita arvostetaan ja kuunnellaan ja koko toimintaa rakennetaan yhdessä. Vain siten saadaan aikaan yhteistä sitoutumista ja tuloksia pitkällä jänteellä. Ilman johtajuuden kehittämistä ei tuloskaan kehity. Tämähän on päivänselvää kaikille.

Mitä siis voimme oppia osasta valmennus- ja konsulttiyrityksiä?

  • Emme ainakaan benchmarkkaa niiden omaa toimintaa ja johtamista, jos trendi on laskeva
  • Kysymme ennen yhteistyön aloittamista heidän tuloslukujaan…

Samat kysymykset sopivat toki minne tahansa.

PS. Minä en ole täydellinen johtaja ja en osaa johtaa täydellisesti. Yritän opetella sitä jatkuvasti ja hakea ajatuksia toiminnan kehittämiseksi. Tästä blogistakin saa olla eri mieltä, sekin on täysin arvostettavaa.

Uudet ja erilaiset mielipiteet ovat kehittämisen kaasu. Ei jarru.

———-

Lisää ajatuksia:

http://www.liikekirjat.fi/index.php/catalog/yksinkertaista-johtamista-arvostaen/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s