Home

Enkä tarkoita Pohjois-Korean Kimiä vaan sitä ”tuntematonta” Kimiä…

Viime kuukausina olen miettinyt johtajuutta ja kehittymistä siinä. Miten johtajana voisi oppia jatkuvasti paremmaksi ja mitä se edellyttää omalta asenteelta? Jotenkin koko ajan vahvistuu  tunne, että kaikkien johtamisteorioiden vaihtoehtona on oma halu kohdella  toisia ihmisiä hyvin ja halu pitää huolta hyvästä fiiliksestä. Tärkeänä edellytyksenä on, että on aidosti omana itseään kaikissa kohtaamisissa. Yksinkertaisesti.

Aitoutta miettiessäni tuli mieleeni syksyllä lukemani kirja ”Tuntematon Kimi Räikkönen” ja hänen käytöksensä vuosien varrella ja työn tekemisen moraali. Voisimmeko itse oppia Kimin käytöksestä johtajuutta? Johtajuudella tarkoitan tässä yhteydessä hänen kommunikointiaan ympärilleen ja aitouttaan, jonka avulla häneen luotetaan ja häntä arvostetaan.

En varmaankaan tiedä kaikkea hänestä, mutta vuosia hänen uraansa ja kommunikointiaan mediassa seuranneena nostaisin esille kymmenen kohtaa:

  1. Kimi haluaa voittaa ja olla paras

Vain ykkössija kelpaa. Tavoitteena on vain se.  Olennaista on myös se, että motivaatio ei katoa vaikka voittoa ei tule vaan hän tekee enemmän töitä ollakseen parempi ja saavuttaakseen ykkösijan.

  1. Kimi ei hauku tai syytä tiimiä

Verrattuna moneen muuhun talliaan haukkuvaan kuljettajaan Kimin suusta kuulee vain hyvin harvoin kritiikkiä omaa tallia, tiimiä tai työkavereitaan kohtaan. Hän ei pilaa ihmisuhteitaan haukkumalla muita julkisesti.

  1. Kimi myöntää virheensä

Jos Kimi mokaa niin hän myös myöntää sen. Ilman selityksiä tai jossittelua.

  1. Kimi on oma itsensä

Olemalla kaikkialla ja aina juuri sellainen kuin on ja sanomalla suoraan mitä tuntee ja ajattelee Kimistä on tullut maailman suosituin F1-kuljettaja. Suoruus ja aitous kantaa pitkälle ja nykyään kuvaan mukaan tullut rentouskin sulattaa sydämet.

  1. Kimi ottaa uudet haasteet vastaan

Raha ei ratkaise kaikkea vaan pitkän uran jälkeen Kimi haluaa jakaa omaa osaamistaan ja auttaa uutta tallia kehittymään paremmaksi. Hän nauttii tekemisestään ja siitä, että voi olla avuksi oman osaamisen kautta.

  1. Kimi ei käännä takkiaan eri tilanteissa

Niin Räikköstelyä kuin vain voi olla – mielipide ei muutu eikä sitä ohjaa vaihteleva oma etu. Kaikki ympärillä olevat voivat olla varmoja siitä, että Kimi tarkoittaa mitä sanoo, päättää ja toimii. Mikään ei muutu ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta.

  1. Kimi ei lähde muiden hötkyilyyn mukaan

Mitkään muoti-ilmiöt eivät hetkautua tai kilpakumppaneiden toiminnat vaikkapa palkintopallilla. Kimi tekee mitä tekee omaan persoonaan sopien ja nauttii siitä.

  1. Kimi tekee kaikkensa ollakseen perheen ja läheisten kanssa mahdollisimman paljon

Hänen käytöksessään on tapahtunut iso muutos perheen myötä. On hienoa nähdä, miten hän priorisoi perheen kaiken muun edelle ja käyttää aikaa kotona mahdollisimman paljon. Ehkäpä Sauberin sopimuksen taustalla on myös mahdollisuus olla läheisten kanssa entistä enemmän.

  1. Kimi on rehellinen – myös sosiaalisessa mediassa

Rehellisyys kaikissa mielipiteissä on varmaan selvää, mutta Kimi myöntää myös mokansa ja virheensä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Se, jos mikä saa aikaan lisää luottamusta ja arvostusta.

  1. Kimi on esimerkillinen muille oman käytöksensä kautta.

Tai hyvä ihminen muille ympärillään oleville. Siinä se tärkein asia.

– – – – – – – – –

On myös ollut hienoa nähdä Kimin kasvaminen hymyileväksi ja rennoksi kommunikoijaksi. Vaikka hän ei omien sanojensa mukaan välitä mitä muut ajattelevat, ehkä silti maailmanlaajuinen arvostus ja ihmisten reaktiot sekä tykkäämiset antavat hänelle paljon. Kuten kaikille meille – me kaikki kaipaamme arvostusta.

Uskon aidosti, että jokainen meistä voi oppia edellä mainituista kohdista paljon. Oma persoona ja siitä lähtevä aitous ilman muiden arvostelua kantaa pitkälle.

Pieniä, mutta samalla isoja asioita arjessa.

Kiitos Kimi että olet juuri oma itsesi.

Osaisinpa saman.

One thought on “Voisimmeko oppia ”johtajuutta” Kimiltä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s