Home

Olin tänään palaverissa, jossa keskustelimme johtamisesta ja kehittämisestä. Keskustelemassa oli henkilöitä ryhmästä http://muutoksentekijat.com  eli ”uudistusta valtionhallinnossa”. Linkin takaa löytyy mielenkiintoisia ajatuksia ja blogeja muutoksen tekemisestä. Suosittelen.

Minulta kysyttiin keskustelussa jotenkin näin – Mitkä ovat sinun johtajuutesi 3 tärkeintä kulmakiveä?”

Jouduin hetken miettimään asiaa, koska tärkeiden asioiden rajaaminen kolmeen vaatii priorisointia. Hyvä niin. Se toimii.

Tässä ne kulmakivet tulevat:

1) Pidän huolta, että toiselle syntyy parempi fiilis kohtaamisesta

Yleisesti puhutaan paljon esimiehen lisäarvosta käytännössä. Arjessa se on edelleen yksinkertaisesti sitä, että toiselle syntyy kohtaamisestani parempi mieli. Muutenhan kohtaaminen on totaalisen turha. Mitä lisäarvoa on pomolla, joka vie hyvän fiiliksen?

Hyvällä fiiliksellä oleva ihminen on motivoitunut ja tekee työtään paremmin. Fiilis heijastuu asiakkaalle ja myös asiakastyytyväisyys on parempi.

Mikä siis onkaan tärkeämpää kuin panostaa toisen kohtaamiseen. Saada hänelle tunne, että hän on arvostettu ja tärkeä. Onneksi tätä voi harjoitella arjessa päivittäin ja ottaa jokaisen kohtaamisen tavoitteeksi:

Pidän huolta, että toiselle syntyy ihan oikeasti parempi fiilis kuin mitä hänellä aikaisemmin oli ennen kohtaamistamme.

2) Johdan omaa mieltä toisen ajatusten johtamisen sijaan

Me olemme kaikki erilaisia yksilöitä ja näemme asoita eri tavalla ja myös teemme asioita eri tavalla omaan persoonaan sopien. Hyvä pomo hyväksyy erilaisuuden ja antaa ihmisten tehdä asioita heidän omalla tavallaan. Kaikkia ei pakoteta samaan muottiin eikä ainakaan yritetä saada tekemään samalla tavalla kuin pomo itse tekisi. Kukaan ei pidä pakottamisesta, ei teräskään.

Päätän siis johtaa itseäni hyväksymään toisen hieman erilaisen toimintatavan kuin itselläni on. Kun jokainen saa tehdä asiat omalla tavallaan voi syntyä mitä positiivista vaan hyvän fiiliksen kautta. Kun toinen saa omat ideansa läpi, voi syntyä mielettömiä onnistumisia. Positiivisuuden kierrettä.

Johdan siis omaa mieltäni olemaan positiivinen ja hyväksyvä erilaisuudelle. Ovat ne sitten ajatuksia, ideoita, ongelmia tai tekoja.

3) Haen vahvuuksia ja onnistumisia

Hyvin usein kuulee sanottavan, että aikoinaan koulussa haettiin virheitä ja kokeissa käytetiin punakynää valtavasti. Kaikki joutuivat opettelemaan samoja aineita vaikka asia ei kiinnostanut tippaakaan. Pettymysten ja negatiivisuuden kautta vielä vuosien jälkeenkään tietyt aineet eivät kiinnosta ja muistojen syövereistä voi tulla kurjiakin muistoja. Valitettavasti vielä nykyäänkin kuulee vastaavaa organisaatioista, haetaan virheitä ja kyykytetään ihmisiä. Se ei todellakaan ole se tapa millä hyviä tuloksia ja luovia yksilöitä saadaan kasvatettua.

Meissä jokaisessa on vahvuuksia ja niitä asioita joita teemme intohimoisesti. Pidämme niistä ja motivoidumme niistä itse. Onnistumme oman sisäisen palomme ja motivaatiomme kautta. Juuri niitä asoita pomon pitää huomata. Vahvuuksia ja onnnistumisia.

Vahvuuksien kautta kehittymällä syntyy loistosuorituksia ja uusia onnistumisia. Itsetunto kasvaa ja muu organisaatio näkee positiivisia asioita tapahtuvan arjessa. Onko kyseessä sitten tsemppihenki, hyvä yrityskulttuuri, aito fiilis vai mikä – ihan sama, kunhan sitä hyvää pössistä on ja se tuntuu asiakkaille asti ja sitä tehdään johtamalla organiaatiota tietoisesti.

Pomona yritän siis nostaa ihmisten vahvuuksia esille ja saada jokaiselle omia onnistumisia arkeen.
——-
Jokaisesta kohtaamisesta, arjen arvostuksesta, hyvästä fiiliksestä syntyy yksilöiden kautta koko organisaation positiivinen oravanpyörä. Onnistumisia, menestymistä ja tulosta.

Yksi kohtaaminen kerrallaan.

Yksinkertaista johtamista kohtaamisissa- aina arvostaen.
——

Lisää ajatuksia:

http://www.liikekirjat.fi/index.php/catalog/yksinkertaista-johtamista-arvostaen/

One thought on “Johtajuuden 3 tärkeintä kulmakiveä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s